Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Woningen / appartementen Inarihof Woerden

Gerealiseerd

HeijWaal gaat 6 appartementen en 9 grondgebonden woningen langs het Veluwemeer ontwikkelen. 

Het zijn koopwoningen waarbij de prijzen van de appartementen maximaal € 181.000,- zijn en van de grondgebonden woningen maximaal € 235.000,-. Na de ontwikkeling van De Riethof-Oost en De Riethof-West I waren er nog kavels over om te bebouwen. Dit laatste deel van De Riethof wordt niet ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), zoals de overige delen van De Riethof, maar door een ontwikkelaar. Hoewel gemeente én kopers enthousiast zijn over het CPO, leek de kans klein dat er op korte termijn voldoende gegadigden zouden zijn om de overige kavels ook via een CPO-project in te vullen. Om het project De Riethof op afzienbare termijn te kunnen afronden, heeft de gemeente daarom een aantal marktpartijen benaderd voor een selectieprocedure. Uit deze selectie is HeijWaal als beste uit te bus gekomen.

Wethouder Martin Schreurs: “Dit is het allerlaatste deel dat op eiland III ontwikkeld wordt. Door te kiezen voor een projectontwikkelaar, houden we de snelheid erin. We zijn erg blij dat we nu met HeijWaal de laatste hand kunnen leggen aan de bouw op het eiland. Hiermee is weer een mijlpaal behaald in Waterrijk en hoeven de (toekomstige) bewoners niet langer dan nodig midden in de bouw te zitten. Het concept van HeijWaal voor De Riethof-West II is zo opgebouwd dat bewoners ruimte hebben om hun persoonlijke woonwensen te realiseren. Het is een prachtig en innovatief project, dat helemaal past binnen deze bijzondere woonwijk.”

Heijwaal: “Uniek aan De Riethof-West II is dat ook de appartementen veel keuzevrijheid kennen. Kopers kunnen hier hun eigen gevel samenstellen net als bij de grondgebonden woningen. Kopers kunnen een eigen identeiteit aan hun woning geven, daar vraagt de markt ook om.”

Vervolgstappen

De volgende stap is het zo snel mogelijk uitwerken van het schetsontwerp tot een definitief ontwerp (door Mix architecten). Op basis hiervan kan een bouwaanvraag worden ingediend. Naar verwachting kan het project begin 2013 in verkoop.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud