Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

De Meent woningen

Gerealiseerd

De Meent is gesitueerd in het Staatsliedenkwartier in een rustige omgeving. Een kleinschalige plan nabij het stadshart en NS station van Woerden. Een aantrekkelijke en rustige locatie met alle denkbare voorzieningen dichtbij. 

De locatie

De Meent is gesitueerd in het Staatsliedenkwartier in een rustige omgeving. Een kleinschalige plan nabij het stadshart en NS station van Woerden. Een aantrekkelijke en rustige locatie met alle denkbare voorzieningen dichtbij. In de wijk Staatsliedenkwartier zijn twee basisscholen en, naast het bruisende centrum, kan men op korte afstand genieten van de rust van het Brediuspark. Op loopafstand is een winkelcentrum gelegen. 

Zoals altijd hebben wij ons laten inspireren door de aanwezige kwaliteiten in de omgeving. Een omgeving die hier veel facetten heeft; enerzijds de meer romantische woningen met kap aan de zijkant, anderzijds de meer zakelijke architectuur van de tegenover liggende bebouwing. Verder was het vele groen en water aan twee zijden een belangrijk uitgangspunt. Dit woonblok probeert van alle facetten iets te verenigen, maar moest ook een duidelijk eigen gezicht krijgen.

Stedenbouwkundig gezien was het voor ons duidelijk dat de woningen zich in een oer-Hollandse traditie moesten voegen: de woningen te samen vormen een heldere wand naar de omgeving met een duidelijke beëindiging aan de koppen.

De woningen

Alle woningen hebben heldere plattegronden met naar de tuin toe prachtige openslaande deuren. Aan de voorzijde fraaie erkers welke samen met de grote kapvorm met overstekken voor een karakteristiek beeld zorgen. Door de bredere beukmaat en extra diepte in de woningen is de woning zeer flexibel in te delen, waarbij de hoekwoningen ook nog voorzien zijn van een fraaie tuinkamer. Op de verdiepingen bevinden zich vijf ruime kamers en een riante badkamer. Ook over de situering richting het water is nagedacht, zo zijn er vlonders aangebracht om de tuinen op een fraaie wijze over te laten gaan in de waterpartij aan de achterzijde. Het materiaal dat we voor de gevel hebben uitgekozen is een combinatie van een mooie warme steen met warme koper kleurachtige bewegende delen in de gevel en krachtige witte kleuren in de kozijnen zodat er een duidelijke gelaagdheid ontstaat. Het resultaat is een woonblok met fraaie woningen die voor lange tijd plezier bieden aan de bewoner en een duurzame toevoeging zijn in het stedelijk patroon van Woerden.

Bekijk hier de brochure

Omgeving

Niet alleen de woningen hebben een hoog kwaliteitsniveau, ook het groen, de bestrating en de aankleding van het woongebied dragen bij aan een prettig en hoogwaardig woonklimaat. De kwaliteit voert in dit bouwplan uitdrukkelijk de boventoon, gekoppeld aan doordachte indelingen en een hoog afwerkingsniveau. Een afwerkingsniveau waarbij wij de wensen vertaalde in concrete plannen zodat de woning echt een eigen ‘thuis’ is geworden.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud