Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

De Riethofwoningen & appartementen

Gerealiseerd

De Riethof ligt in de nieuwste wijk van Woerden; Waterrijk. In dit met grote zorg en creativiteit ontworpen stadsdeel is veel ruimte voor water en groen. Aan de oostzijde van Waterrijk, om de hoek van De Riethof ligt de natuurplas Breeveld

De locatie

De Riethof ligt in de nieuwste wijk van Woerden; Waterrijk. In dit met grote zorg en creativiteit ontworpen stadsdeel is veel ruimte voor water en groen. Aan de oostzijde van Waterrijk, om de hoek van De Riethof ligt de natuurplas Breeveld. Aan de zuidzijde begrenst de grote recreatieplas Cattenbroek de wijk. Hier kan langs, op en in het water naar hartenlust worden gerecreëerd. In de wijk zijn meerdere basisscholen en kinderdagverblijven gevestigd. Aan de overkant van de Steinhagenseweg liggen de velden van voetbalclub SC Woerden en is een dependance van het Minkema College te vinden. Winkelcentrum Snel & Polanen, waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen, ligt vlakbij.

De Riethof is, door de ligging vlakbij de ontsluitingswegen, beeldbepalend voor de entree van eiland III. Een groot deel van het project heeft vorm gekregen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Voor het laatste deel van het plan, De Rietohf-West II, heeft de gemeente Woerden echter gekozen voor een plan van projectontwikkelaar HeijWaal waarin consumentgericht bouwen centraal staat.

De woningen

In De Riethof staat de consument centraal. De Riethof was een plan waarin de koper veel invloed heeft. Tijdens persoonlijke gesprekken ontwikkelden de toekomstige bewoners hun eigen woning, binnen de gestelde kaders. Deskundige adviseurs begeleiden de kopers bij het maken van belangrijke keuzes over gevelcompositie, indeling en uitbreidingen. Eén op één contact is de basis van een succesvolle samenwerking.

De 6 appartementen bevinden zich in het markante hoekgebouw van De Riethof en bepalen het gezicht van het project en eiland III. Op elke verdieping zijn twee ruime driekamerappartementen te vinden. Alle appartementen zijn in de lengte ontwikkeld en hebben daardoor een fantastische gevellengte met veel daglicht en zicht op de omgeving. De vormgeving van het pand is geïnspireerd op de Hollandse pakhuisarchitectuur. Een kloek bakstenen volume met een strak raster van metselwerk penanten en hoge vensters. Kopers konden persoonlijke keuzes  maken in het patroon van het metselwerk en de detaillering van de kozijnen (Frans balkon of bloembak).

De koper kon zelf het gezicht van het appartement bepalen.

  1. Kies een appartement
  2. Kies voor één van de 3 bakstenen metselwerkpatronen
  3. Kies als optie een frans balkon en/of Bloembak

Kenmerkend voor de 9 stadswoningen is dat de koper een ruime keuzevrijheid had met betrekking tot de afwerking. De basiswoning kan, al direct of in de toekomst, uitgebreid worden in diepte en hoogte. U kunt op deze manier echt uw eigen woning realiseren. In de basis kon de koper kiezen uit drie gevelindelingen en drie verschillende baksteentinten. Vervolgens was het mogelijk om zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde uw woning uit te breiden. Aan de voorzijde versterkt

een individuele dakkapel of een optopping van de gevel de individualiteit. Tevens voegde deze optie veel bruikbare ruimte toe op zolder. Aan de achterzijde kon de koper elke verdieping uitbreiden! Met deze ingrediënten was het mogelijk om uw eigen huis zowel binnen als buiten volledig af te stemmen op uw eigen wensen.

De koper kon zelf het gezicht van de woning bepalen.

  1. Kies een woning
  2. Kies voor een gevelcompositie
  3. Kies voor één van de 3 bakstenen met eigen accentkleur
  4. Keuze optie dakkapel of optopping

Download de brochure

Omgeving

De omgeving zien wij als een belangrijk onderdeel van het totale wonen. De openbare ruimte is met zorgvuldig ontworpen en ingericht waarbij bomen langs singels en kades, in straten en op pleintjes een belangrijke rol spelen. Op de eilanden zijn drie soorten waterkanten die samen de variëteit van deze waterstad laten zien: groene kades, gemetselde kades en bebouwde kades. In De Riethof is aansluitend aan de eigen tuinen een ruime gemeenschappelijke speelplek en afgesloten parkeervoorziening gerealiseerd, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Rondom De Riethof is de bestrating hoogwaardig afgewerkt en voorzien van “delftse” stoepjes.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud