Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Gebouw Mediahaven kantoor & studio

Gerealiseerd

Het gebouw Mediahaven ligt in de wijk De Houthaven, dit moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied, een aangenaam verblijfsgebied worden voor werknemers uit de buurt en toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk. 

De locatie 

Het gebouw Mediahaven ligt in de wijk De Houthaven, dit moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied, een aangenaam verblijfsgebied worden voor werknemers uit de buurt en toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk. De openbare ruimte wordt daarom duurzaam en hoogwaardig ingericht. De contouren van “de nieuwe Houthavens” zijn inmiddels zichtbaar.

De eerste huurders (niet Haven gerelateerd) zijn hier in 2006 zich gaan vestigen. Daarna heeft het gebied een volledige metamorfose ondergaan en is in een snel tempo veranderd in een gebied welke zeer in trek is bij de creatieve industrie. De Amsterdamse Houthaven is door zijn indrukwekkende architectuur en prachtige ligging aan ’t IJ uitgeroeid tot een uniek gebied binnen de gemeente Amsterdam.In het gebied zijn onder andere Tommy Hilfiger Europe, Tuvalu Media, Hugo Boss Benelux, Rijnboutt Architecten, Dentsu Aegis, Brandt & Levie, Barts, Diesel en Calvin Klein Dedato Architecten, Noahh architecten, EMG Media, Theater Amsterdam, Media Monks, Ikea, Red Bull, gevestigd.

Ook is er een hele nieuwe woonwijk gerealiseerd aan de Haparandadam. Hierdoor ontstaat er nog meer levendigheid in het gebied en komt er naast een Theater ook een bioscoop en zijn er een tal van horeca zaken geopend zoals brouwerij de Parel, het DOK Amsterdam, restaurant ZA en Lars., Pont 13, REM Eiland en Restaurant Karaat.

Om cliënten te ontvangen voor een langdurig werkbezoek in de Houthavens is Hotel Moxy Amsterdam geopend waar men in stijl kan overnachten.

Het Gebouw

Aan het water in de Houthavens bevindt zich een iconisch kantoor op de Moermanskkade 111. Het door V8 architects ontworpen gebouw vormt een flexibele ‘black box’. Qua schaal en karakter refereert het ontwerp aan de nabijgelegen havens.

Het gebouw, dat zelf aan de Minervahaven in het westen van de stad staat, is vervaardigd uit robuuste materialen als beton en staal. Glas zorgt weer voor de nodige transparantie en uitzicht over ’t IJ. Het atrium, dat dienst doet als foyer, kan aan waterzijde dankzij vijf meter hoge vouwdeuren worden geopend. De foyer is voorzien van een receptie functie en een lounge om informeel elkaar te ontmoeten en te lunchen.

De bouwmethode is gebaseerd op het principe ‘ruwbouw is afbouw’, waarbij details als planken van de bekisting in de plafonds zichtbaar zijn gelaten in combinatie met de zwarte sprinklerinstallatie geeft dit een fraai industrieel karakter. De installaties zijn inclusief luchtkanalen in de vloeren gestort. Overal is vloerverwarming en plafondkoeling toegepast, terwijl warmte en koude in de bodem worden opgeslagen. Naast deze duurzame en gezonde manier van verwarmen en koelen is het gebouw tevens voorzien van zonnepanelen heeft het een energielabel A+++.

“De verlichting is gecombineerd met akoestische elementen en vormt een integraal onderdeel van het interieur. Eén compacte kern omvat alle faciliteiten en geeft toegang tot de parkeergarage, de kantoren, de productieruimtes en de kleedkamers.

Het gebouw bestaat uit een tweetal opnamestudio’s van ca 2200 m2 welke naast het gebruik voor studio opnames tevens kunnen worden gebuikt voor bedrijfsevenementen. Daarboven bevinden zich de “loft” kantoren verdeeld over 4 lagen van ca 3600 m2 en onder het gebouw is er een half verdiepte kelder tbv parkeren en fietsen. De tweede verdieping biedt toegang tot een uniek en fantastisch groen ingericht dakterras met picknicktafels.

In het ontwerp is constructief rekening gehouden met een uitbreiding van de kantoren bovenop de studio van 1.200 vierkante meter. Ook zijn de studio’s en kantoren vanwege hun riante maatvoering aan te passen aan toekomstige wensen en eisen.

Bekijk hier de website

 

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud