Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Inarihof woningen & appartementen

Gerealiseerd

Inarihof is gelegen in de nieuwste wijk van Woerden; Waterrijk. Een met grote zorg en veel creativiteit ontworpen stadsdeel met veel aandacht voor water en groen. Aan de oostzijde van Waterrijk Woerden ligt de natuurplas Breeveld.

De locatie 

Inarihof is gelegen in de nieuwste wijk van Woerden; Waterrijk. Een met grote zorg en veel creativiteit ontworpen stadsdeel met veel aandacht voor water en groen. Aan de oostzijde van Waterrijk Woerden ligt de natuurplas Breeveld. Aan de zuidzijde wordt de grote recreatieplas Cattenbroek aangelegd. Langs, op en zelfs in dit water kan naar harte lust worden gerecreëerd.

Als inspiratiebron fungeren de typische Hollandse waterstadjes waar ook de binnenstad van Woerden toe wordt gerekend. Een geordend stratenpatroon maakt het mogelijk een veelheid aan uitzonderingen te maken. Variatie is uitgangspunt: verspringende daklijnen, verschil in verdiepingshoogte, diversiteit aan kapvormen, woningen die terug staan ten opzichte van de rooilijn, woningen met uitbouw, erkers, balkons, etc. De architectuur is divers.

De woningen

Om tot een mooi en gevarieerd plan te komen zijn er een aantal verschillende woningtypologieën benoemd. Elke type heeft een eigen karakteristiek, zowel in de plattegrondstructuur als in de gevel. Bij alle woningen wordt de basis gevormd door mooi, tijdloos metselwerk. Dit wordt vertaald in interessante details als rollagen, terugspringen lagen, verticale metselwerkaccenten, diepe negges, gemetselde kaders, reliëfstenen etc. De combinatie van plasticiteit in het metselwerk en een rijk scala aan karakteristieke gevelstenen (strak, robuust, zacht, zwaar etc.) zorgt voor een plan met een eigen karakteristieke uitstraling. Vernieuwend maar toch vertrouwd. Geïntegreerde uitbreidingsmodellen, zowel naar achteren als naar boven, zorgen voor een flexibel plan voor nu en in de toekomst. De detaillering van een plan is vaak een beslissende factor of een plan wel of niet overtuigend bijstaat. Het plan straalt kwaliteit uit door de bouwmassa’s, variatie, compositie, kleurtinten en het materiaalgebruik.

Elke typologie heeft een eigen specifieke invulling en architectonische expressie. Ondanks de gewenste variatie was er ook behoefte aan een evenwichtige samenhang. Eenheid in materiaalgebruik en detaillering bindt de losse onderdelen en zorgt voor een duurzaam geheel. De eigen parkeervoorziening voor de bewoners ligt op het maaiveld direct achter de entree laag van de individuele woningen. De binnentuin is verhoogd met een halve verdieping en vormt zo een mooie schakel tussen de woonlaag en de parkeer- / entree laag. Rondom stroomt er diffuus daglicht in de parkeer laag. Elke woning heeft op de begane grond een formele entree aan de buitenzijde en een informele entree aan de binnenzijde. Op de begane grond is er per woning een volwaardig geïntegreerde bergingsruimte. Aan de formele zijde naast de entree, is een verblijfsruimte op de begane grond welke bijvoorbeeld middels een vide direct te koppelen is met de woonverdieping. Het accent van het wonen ligt op de 1e woonlaag. Aan de formele buitenzijde woont men op de verdieping en wordt de behoefte aan privacy op een natuurlijke wijze geregeld. Aan de informele binnenzijde koppelt het royale terras de woning direct aan de groene binnentuin. Het centrale gedeelte wordt vormgegeven als een collectieve tuin. De randen worden ingekaderd door groene hagen zodat hier intieme privé-tuinen ontstaan welke de overgang vormen met de individuele terrassen aan de woningen en de collectieve binnentuin

Het plan bestaat totaal uit 52 woningen verdeeld over 5 royale appartementen, 4 poortwoningen welke samen de entree vormen tot de parkeervoorziening, 2 bijzondere hoekwoningen, 1 vrije kavel, 16 stadswoningen met een breedte van 5.4 meter en 24 stadswoningen met een breedte van 6 meter. 

Karakteristiek voor de stadswoningen is dat de koper een grote keuzevrijheid had. De basiswoning kan direct of in de toekomst uitgebreid worden in diepte en hoogte. Zoals u hieronder in het 8 stappenplan kunt lezen, kunt u echt uw “eigen woning” realiseren. Een trap in de lengte, in de breedte, met een keuken beneden of boven, met een extra uitbouw of opbouw en met een plat of schuin dak. In de basis zijn de woningen maar liefst 11 meter diep.

Om de koper ook aan de buitenzijde keuzevrijheid te geven zijn er voor deze stadswoningen diverse gevelthema’s ontwikkeld. Wat de gevels gemeen hebben is het metselwerkkader. Deze omkadering van de individuele gevelvulling benadrukt het begin en einde van een gevel en versterkt hierdoor de individuele uitstraling. Vervolgens krijgt elk gevelthema een vulling van glas en metselwerkpenanten. Door te variëren in de verhouding tussen glas en metselwerk ontstaan er verschillende ritmen en geledingen. Hierdoor verschilt ook de expressie van de panden. Om dit nog te versterken heeft elke gevel een bijzonder toegevoegd element wat ook de plasticiteit in de gevel versterkt. Tevens krijgen de verschillende woningtypen een herkenbare, eigen entreepartij. Hierdoor zal een keur aan verschillende individuele woningen ontstaan die herkenbaar zijn in hun individualiteit.

In 8 stappen kiest u zelf hoe u wonen wilt:

  1. Kies een woningtype
  2. Kies een straat
  3. Kies een gevelindeling.
  4. Kies de positie van de trap.
  5. Kies een doorsnede.
  6. Kies de kleur en het materiaal van de gevel.
  7. Kies een plattegrondindeling.
  8. Kies de afwerking van de woning.

Download de brochure

De omgeving

De openbare ruimte is met zorgvuldig ontworpen en ingericht waarbij bomen langs singels en kades, in straten en op pleintjes een belangrijke rol spelen. Op de eilanden zijn drie soorten waterkanten die samen de variëteit van deze waterstad laten zien: groene kades, gemetselde kades en bebouwde kades. In Inarihof wordt aansluitend aan de eigen terrassen en tuinen een ruime gemeenschappelijke en afgesloten binnentuin gerealiseerd, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Rondom Inarihof is de bestrating hoogwaardig afgewerkt en voorzien van “delftse”stoepjes.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud