Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Molenwal woningen & appartementen

Gerealiseerd

Bij alle 35 woningen wordt de basis gevormd door mooi, tijdloos metselwerk. Dit wordt vertaald in interessante details zoals metselwerkaccenten, gemetselde kaders en stucwerk. Het traditionele vakwerk dat hiervoor wordt toegepast past binnen de historische traditie. 

De locatie

De woningen van project Molenwal liggen op loopafstand van de sfeervolle binnenstad van Oudewater. Oudewater is de oudste stad van het Groene Hart en staat nationaal en internationaal bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad. Bij het ontwerp van de woningen hebben wij ons laten inspireren door de aanwezige kwaliteiten in de omgeving en de historie van de locatie. De omgeving heeft meerdere gezichten; enerzijds de historische architectuur van de binnenstad van Oudewater, anderzijds de meer zakelijke en moderne stijl van de tegenoverliggende woningen en appartementen. De historie van de locatie wordt met name gekenmerkt door de molen “De Hoopen” welke nabij de hoek van de locatie stond. Een uitdrukkelijke wens was om een referentie aan deze historische molen ergens in de bebouwing terug te laten komen, dit is gebeurt in het ontwerp van Torenstede.

De Woningen

Bij alle 35 woningen wordt de basis gevormd door mooi, tijdloos metselwerk. Dit wordt vertaald in interessante details zoals metselwerkaccenten, gemetselde kaders en stucwerk. Het traditionele vakwerk dat hiervoor wordt toegepast past binnen de historische traditie. Op deze manier komen oude ambachten samen met moderne architectuur. Speelse elementen, zoals gekleurde voordeuren en gevelvlakken maken dat de woningen elk hun eigen uitstraling krijgen. Niet alleen zorgt dit voor een fraaie woonomgeving waar u als toekomstige bewoner nog lang van kunt genieten. Het project is hiermee ook een duurzame toevoeging aan het stedelijk patroon van Oudewater.

Gebouw Torenstede is beeldbepalend voor het gehele project aan de Molenwal. Het pand, met een unieke ronde gevelvorm referend naar de moeln “De Hoopen”, biedt ruimte aan 9 royale appartementen met een oppervlakte vanaf 120 m2. Elk appartement beschikt over een mooie buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Grote ramen en de hoekligging van ieder appartement, zorgen voor voldoende lichtinval en een prettig contact met de omgeving. De situering geeft elke woning een eigen karakter.

De 8 woningen van de Molenhof, met een oppervlakte vanaf 138 m2, hebben elk  hun eigen karakter. Het ontwerp is klassiek, met moderne elementen. Het gebruik van hoogwaardige materialen geeft de huizen een aantrekkelijke uitstraling en een eigen beeld. Alle woningen hebben een ruime woonkamer met volledig ingerichte open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer die van alle gemakken is voorzien. De vierde slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning op de tweede verdieping. Het achterste deel van deze etage kan naar eigen inzicht van de bewoners worden ingedeeld.  Zo kan hier een vijfde slaapkamer, hobbykamer of opslagruimte worden gerealiseerd. De woningen van de Molenhof zijn volledig naar wens van de kopers ingericht.

In gebouw Statenzicht bevinden zich 18 stadsappartementen. De oppervlaktes variëren van 48 m2 tot 90 m2. Het ontwerp van Statenzicht geeft het gebouw een stedelijk en modern karakter. De verschillende kleuren en materialen in de gevel zorgen voor een speels effect en geven de diverse lagen ook weer een individueel karakter. Grote ramen voorzien alle appartementen van meer dan voldoende licht. Alle appartementen hebben ruime buitenruimte, in de vorm van balkons of dakterrassen. De indeling is efficiënt en alle woningen zijn uitgerust met een volledig ingerichte badkamer en keuken.

Download hier de brochure

Omgeving

Stedenbouwkundig moest het project een open structuur krijgen. Toegankelijk voor de toekomstige bewoners en aantrekkelijk voor de mensen uit de buurt. Door ervoor te kiezen om het grote bouwblok op te splitsen in de deelprojecten Torenstede, Molenhof en Statenzicht heeft de massaliteit van het project plaatsgemaakt voor vriendelijke bebouwing die van meerdere kanten toegankelijk is.

De omgeving zien wij als een belangrijk onderdeel van het totale wonen. De openbare ruimte aan de voorzijde van de woningen en het binnenterrein zijn zorgvuldig ontworpen. Naast het aanleggen van voldoende parkeergelegenheid zijn ook de bestratingen en de groenvoorziening in aansluiting op de bebouwing van een hoogwaardige afwerking voorzien.

 

 

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud