Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Mozaïek woningen & appartementen

Gerealiseerd

In Mozaïek zijn 24 appartementen, 55 woningen en een horecavoorziening gerealiseerd. Bij het stedenbouwkundigontwerp en de uitwerking van de woningen hebben wij ons laten inspireren door de bijzondere plek waar het plan Mozaïek gerealiseerd is.

De locatie 

Mozaïek ligt in de wijk Waterrijk. In dit met grote zorg en creativiteit ontworpen stadsdeel is veel ruimte voor water en groen. Aan de oostzijde van Waterrijk ligt de natuurplas Breeveld. Mozaïek ligt aan de zuidzijde van de wijk, aan het water van de grote recreatieplas Cattenbroek. Hier kan langs, op en in het water naar hartenlust worden gerecreëerd. Een groot deel van de woningen ligt aan het water of heeft uitzicht over de plas. In Waterrijk en de aangrenzende wijk Snel & Polanen zijn meerdere basisscholen en kinderdagverblijven gevestigd. Winkelcentrum Snel & Polanen, waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen, ligt vlakbij net als het NS station. 

Wonen in Mozaiek

In Mozaïek zijn 24 appartementen, 55 woningen en een horecavoorziening gerealiseerd. Bij het stedenbouwkundigontwerp en de uitwerking van de woningen hebben wij ons laten inspireren door de bijzondere plek waar het plan Mozaïek gerealiseerd is. Een omgeving met veel gezichten en vele kwaliteiten, met als belangrijkste drager de recreatie plas. Bij het ontwerp van Mozaïek is gekozen voor een fraaie eigentijdse bouwstijl, geïnspireerd op het karakter van een “Hollands waterstadje”. Belangrijke kenmerken zijn de ligging aan het water, gevarieerde gevelwanden, verspringende bebouwing, gebruik van hoogwaardige materialen, baksteen, levendige daklijnen, asymmetrische gevelopbouw en een pandsgewijze architectuur.

Het plan heeft de vorm van een carré. Het carré bevat een mix van grondgebonden woningen en wordt op tweehoeken afgesloten met twee appartementengebouwen. De twee hoeken zijn zorgvuldig gedetailleerd en sluiten op elkaar aan, zodat een fraai geheel ontstaat. Noordelijk van het carré is een karakteristieke rij pandsgewijs opgezette woningen aan het water. Mozaïek kent een grote diversiteit aan woning typen, waarbij ‘consumentgericht bouwen’ het uitgangspunt was. Als koper had men veel vrijheid en inspraak bij de indelingen vormgeving van hun woning. Deze individuele vrijheid past bij het gewenste beeld van een aaneenschakeling van individuele woningen. Dit werd bereikt door het aanbieden van veel keuzemogelijkheden, gedifferentieerd aanbod, keuzevrijheid bij de woninglocatie, de indeling, het materiaalgebruik, en diverse uitbreidingen. Daarnaast was er ruimte om persoonlijke woonwensen vorm te geven. Ondanks de gewenste variatie was er ook behoefte aan een evenwichtige samenhang. Eenheid in materiaalgebruik en detaillering bindt de losse onderdelen en zorgt voor een duurzaam geheel.

Download de brochure

Omgeving

Niet alleen de woningen hebben een hoog kwaliteitsniveau, ook het groen, de bestrating en de aankleding van het woongebied dragen bij aan een prettig en hoogwaardig woonklimaat. De kwaliteit voert in dit bouwplan uitdrukkelijk de boventoon, gekoppeld aan doordachte indelingen en een hoog afwerkingsniveau. Een afwerkingsniveau waarbij wij de wensen vertaalde in concrete plannen zodat de woning echt een eigen ‘thuis’ is geworden.

 

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud