Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Queeckhovenplein woningen & appartementen

Gerealiseerd

Het plan Queeckhovenplein ligt in de Utrechtse wij Zuilen. Zuilen in Utrecht is eigenlijk alles tegelijk: een dorp in de stad, een buitenwijk, een arbeidersbuurt, een buitenplaats aan de rivier en een villapark en de laatste jaren vooral een plek waar het ene nieuwbouwplan na het andere wordt uitgevoerd. Zuilen aan de Vecht is één van de meest diverse woongebieden van Utrecht

De locatie 

Het plan Queeckhovenplein ligt in de Utrechtse wij Zuilen. Zuilen in Utrecht is eigenlijk alles tegelijk: een dorp in de stad, een buitenwijk, een arbeidersbuurt, een buitenplaats aan de rivier en een villapark en de laatste jaren vooral een plek waar het ene nieuwbouwplan na het andere wordt uitgevoerd. Zuilen aan de Vecht is één van de meest diverse woongebieden van Utrecht. Jonge gezinnen, ouderen en tweeverdieners, voor elk is er wat te vinden. Door de bomen de Dom zien! Het liefst willen we het allemaal. Buiten wonen en toch vlakbij de stad. Genieten van het nabij gelegen groene leven, maar ook even op de fiets een terrasje in Utrecht pakken. Je kunt er wandelen én picknicken langs de kronkelende Vecht. Lopend alle boodschappen doen in eventueel Groen Zuilen én binnen enkele minuten de snelweg op. En door de bomen kun je bij wijze van spreken de Dom zien.

De woningen

Zoals altijd hebben wij ons laten inspireren door aanwezige kwaliteiten in de omgeving. Een omgeving die hier veel facetten heeft; enerzijds de meer romantische woningen met kap aan de achterzijde, anderzijds de meer zakelijke architectuur van de naoorlogse bebouwing aan de overzijde van het plein. Dit woonblok probeert van beide facetten het beste te verenigen. Stedenbouwkundig gezien was voor ons duidelijk dat de woningen zich in een oer-Hollandse traditie moesten voegen: de woningen tezamen vormen een heldere wand naar het plein met duidelijke beëindigingen op de koppen.

Alle 10 eengezinswoningen hebben heldere plattegronden met naar de tuin toe prachtige openslaande deuren. De bovenste verdieping is ontworpen als een soort studio, die plaats kan bieden aan vele activiteiten. De 12 appartementen, 6 op beide koppen, zijn gegroepeerd rond een lichte hal en zitten logistiek heel knap in elkaar.

Een zorgvuldige balans in horizontale en verticale belijning zorgt voor rust in de compositie en een samenhangend beeld: de appartementen vallen niet los van de gezinswoningen. Door het terughoudend maar doelbewust inzetten van gevelplastiek is dit thema onderstreept, zoals de subtiele setback van de zolderverdieping aan de straatzijde en de op veel plaatsen terugkerende betonranden. Het materiaal dat we voor de gevel hebben uitgekozen is een combinatie van een mooie warme oranje steen en een wat strengere, chique donkerbruine steen. Het resultaat is een woonblok met fraaie woningen en appartementen die voor lange tijd plezier bieden aan de bewoners en een duurzame toevoeging zijn in het stedelijk patroon van Utrecht.

Download de brochure

De omgeving

Niet alleen de woningen hebben een hoog kwaliteitsniveau, ook het groen, de bestrating en de aankleding van het woongebied dragen bij aan een prettig en hoogwaardig woonklimaat. De kwaliteit voert in dit bouwplan uitdrukkelijk de boventoon, gekoppeld aan doordachte indelingen en een hoog afwerkingsniveau. Een afwerkingsniveau waarbij wij de wensen vertaalde in concrete plannen zodat de woning echt een eigen ‘thuis’ is geworden.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud