Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Schilderspark woningen & appartementen

Gerealiseerd

Op een rustige locatie, aan de rand van het Groene Hart op de noordelijke bebouwingsgrens van Woerden, maar toch op korte afstand van het centrum is een buitengewoon fraai opgezet nieuw woongebied ontwikkeld. Het “Schilderspark. 

De locatie

Op een rustige locatie, aan de rand van het Groene Hart op de noordelijke bebouwingsgrens van Woerden, maar toch op korte afstand van het centrum is een buitengewoon fraai opgezet nieuw woongebied ontwikkeld. Het “Schilderspark. Op de voormalige voetbalvelden van SC Woerden is er veel ruimte gemaakt voor een natuurlijke woonomgeving waar mens en natuur samen komen en waar we kunnen wonen en recreëren in een zee van ruimten. In een nauwe samenwerking met gemeente Woerden, stedebouwkundige VHP, architecten van Inbo en Jo Crepain is een uniek woonconcept gerealiseerd. In het ontworpen plan is gekozen voor een fraaie eigentijdse bouwstijl met landelijk karaktier voor de villabuurt in het noordelijke deel daat door Inbo is ontworpen. Karakteristiek voor dit deel is vooral de combinatie van gekozen materialen, de kappen en veranda’s en veel ruimte, groen en water rondom de diverse type woningen.

Het meer tuinstedelijke karakter in het zuidelijke deel, dat door Jo Crepain is ontworpen, geeft een ruimtelijk en afwisselend beeld aan woningen en appartementen. De kwaliteit voert in dit plan uitdrukkelijk de boventoon, uiteraard gekoppeld aan doordachte indelingen en een zeer hoog afwerkingsniveau. Een afwerkingsniveau waarbij wij de wensen vertaalde in concrete plannen zodat de woning echt een eigen ‘thuis’ is geworden.

De Woningen

De 29 woningen in de villabuurt zijn gerealiseerd op een eiland welke toegankelijk is via een ca 30 meter lange brug. De woningen zijn zo gepositioneerd dat alle woningen direct of indirect aan het water zijn gelegen. Door de woningen te voorzien van veranda’s, balkons en grote glasvlakken worden er mooie overgangen gecreëerd met het landschap. De vormgeving van de woningen wordt bepaald door de toepassing van geknikte steile kappen. De stedenbouwkundige opzet is zodanig dat de richting van de kappen gelijk is en er een karakteristiek beeld in de vorm van een golvend landschap ontstaat. Qua materialisatie is voor natuurlijke producten gekozen zoals warme hout kleuren, handvorm baksteen in verschillende tinten en keramische pannen. De 11 vrijstaande en de 18 2/1 kap woningen zijn ruim opgezet en hebben heldere en vrij in te delen plattegronden. Daarnaast kregen de bewoners ook de ruimte voor diverse uitbriedingen aan de woningen zowel aan de voor als achterzijde en ook op de eerste verdieping.

De “tuinbuurt” bestaat uit 15 ruime parkwoningen en 52 appartementen. Voor de parkwoningen werd een onderverdeling van het perceel in 2 evenwijdige stroken toegepast. Een strook voor het hoofdvolume en een strook voor de opstelplek voor de auto en nevenvolume. Dit deel is teruggetrokken tov het hoofdvolume en lager waardoor er een beeld ontstaat van een individueel huisje. Dit wordt mede geaccentueerd door het verschillende materiaalgebruik. Het lage deel is gesitueerd aan de zuidzijde waardoor het dak een mooie toevoeging als dakterras is. De woningen kennen een bijzondere brede basis plattegrond van ca 7.7 meter breed, welke vrij in te delen is en mooi aansluiten bij de buitenruimte. De luxe appartementen met veel buitenruimte en een eigen parkeergarage kijken ruim uit over een groene omgeving welke ingericht is voor recreatie. Bijzonder is de toegang naar de appartementen. De zogenaamde passerelle ligt op ruimte afstand van de appartementen en is via loopbruggen verbonden met de entree naar de appartementen, zo ontstaat er veel daglicht en privacy in de appartementen. Binnen de appartementen hadden de kopers veel keuze in de afwerking en indeling van de appartementen.

Download de brochure

De omgeving

De omgeving zien wij als een belangrijk onderdeel van het totale wonen. Stedenbouwkundig moest het project een open structuur krijgen. Toegankelijk voor de toekomstige bewoners en aantrekkelijk voor de mensen uit de buurt, maar ook voor de naastgelegen middelbare school moest er een sport en speel faciliteit zijn. Door ervoor te kiezen om de locatie op te splitsen in de deelprojecten heeft de massaliteit van het project plaatsgemaakt voor vriendelijke bebouwing die van meerdere kanten toegankelijk is. De openbare ruimte is zorgvuldig ontworpen en aangelegd. De bestrating, de openbare verlichting en de groenvoorziening is hoogwaardig afgewerkt. Er zijn voor diverse leeftijdsgroepen sport en spel mogelijkheden gerealiseerd en er is een ontsluiting gemaakt met het landelijke gebied aan Gravesloot.

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud