Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

Steigerwoningen woningen

Gerealiseerd

De 5 steigerwoningen maken zich los van de wijk en liggen tussen het riet in het water. Via een houten steigerdek betreedt je de individuele woning. Door de steigerdelen zie je het water weerspiegelen. 

De locatie

Ten oosten van Woerden ligt de wijk “Waterrijk”. Een sfeervolle wijk, geïnspireerd op de Hollandse waterstad, waarbij de woningen georiënteerd zijn op het water. De vijf steigerwoningen zijn hier wel het meest uitgesproken voorbeeld van. De woningen liggen letterlijk in het water van de natuurplas en vormen een eigen wereld op zich. Ze vormen zo een vooruitgeschoven post in complete harmonie met de rust en de weidsheid van de plas. In Waterrijk en de aangrenzende wijk Snel & Polanen zijn meerdere basisscholen en kinderdagverblijven gevestigd. Winkelcentrum Snel & Polanen, waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen, ligt vlakbij net als het NS station.

De woningen

De 5 steigerwoningen maken zich los van de wijk en liggen tussen het riet in het water. Via een houten steigerdek betreedt je de individuele woning. Door de steigerdelen zie je het water weerspiegelen. Het ruisen van het riet en het klotsen van het water versterken het ”buiten wonen”-gevoel. Vanaf het steigerdek kijk je tot ver over de horizon. Na het betreden van de woning blijf je dit gevoel vasthouden. Grote vensters geven een panoramische blik op de omgeving. De tweezijdige oriëntatie van de woning maakt het mogelijk om vanuit de woonkamer contact te zoeken met de natuur of met de wijk.

Omdat de extra kwaliteit van de woning vooral wordt bepaald door de ligging en de oriëntatie op de weidse omgeving zijn er aan beide zijden royale terrassen toegevoegd die direct verbonden zijn met de leefruimten op de begane grond. De toevoeging van grote dakoverstekken op kolommen creëert een zekere beschutting. Een veranda-achtige zone zorgt dat binnen en buiten geleidelijk in elkaar overlopen. Het geïntegreerde steigerdek zorgt voor plekken om te genieten en te verblijven. Tevens ontstaat er ruimte om per woning twee auto’s te parkeren.

Alle woningen hebben een royale, ruimtelijke living met veel glasopeningen in voor-, en achtergevels. Via een mooie, rechte steektrap kom je op de verdieping. Het licht hellende dakvlak geeft deze verdieping ruimte en allure. Elke slaapkamer is via een groot venster direct betrokken bij de omgeving. Er is zowel op de begane grond als op de verdieping een berging opgenomen.

Wonen in een steigerwoning is wonen in de natuur. Dit gevoel is extra versterkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Hout vormt hierbij de basis. Zowel de steigerdelen, de kolommen als de gevelbekleding worden uitgevoerd in hout met hun natuurlijke uitstraling. De stijlvolle, stilistische vormgeving laat zien dat bewust natuurlijk bouwen en wonen goed samengaat met een eigentijdse, sfeervolle architectuur.

Bekijk hier de brochure

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud