Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Akkoord

't Pakhuisappartementen

Gerealiseerd

Dit woonblok probeert van alle facetten het beste te verenigen. Stedenbouwkundig gezien was voor ons duidelijk dat de appartementen zich in een oer-Hollandse traditie moesten voegen: de appartementen tezamen vormen een heldere structuur en heeft een relatie met de oude pakhuizen.

De locatie

Gelegen aan de Oude Rijn in de wijk Schilderskwartier, aan de Leidsestraatweg midden in een kleinschalige groene woonomgeving. Voorzieningen zoals winkelcentrum en het stadshart van Woerden, het treinstation met directe treinverbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht en Amsterdam. Een aantrekkelijke en rustige locatie met alle denkbare voorzieningen dichtbij.

Zoals altijd hebben wij ons laten inspireren door aanwezige kwaliteiten in de omgeving. Een omgeving die hier veel facetten heeft; enerzijds de meer romantische woningen met kap, anderzijds de meer zakelijke architectuur van de naoorlogse bebouwing en de industriële invulling van de pakhuizen gelegen aan de Oude Rijn.

Dit woonblok probeert van alle facetten het beste te verenigen. Stedenbouwkundig gezien was voor ons duidelijk dat de appartementen zich in een oer-Hollandse traditie moesten voegen: de appartementen tezamen vormen een heldere structuur en heeft een relatie met de oude pakhuizen.

Een zorgvuldige balans in horizontale en verticale belijning zorgt voor rust in de compositie en een samenhangend beeld. Door het terughoudend maar doelbewust inzetten van gevelplastiek is dit thema onderstreept.

De appartementen

Het plan bestaat uit 8 appartementen. Kenmerkend voor de appartementen is het riante woonoppervlak waarin minimaal 2 slaapkamers, 1 badkamer en een riante woonkamer zijn gerealiseerd. En niet te vergeten de ruime buitenruimen, veelal gelegen aan de Oude Rijn. De woningen beschikken over een eigen parkeerplaats en een berging. Voor de bewoners was er een grote mate van keuzevrijheid. Zo kon men de indeling naar wens aanpassen en ook het gewenste afwerkingsniveau. Tijdens persoonlijke gesprekken ontwikkelde men een eigen appartement, binnen de gestelde kaders. Niet alleen de appartementen hebben een hoog kwaliteitsniveau, ook de gemeenschappelijke ruimten. De kwaliteit zal in dit bouwplan uitdrukkelijk de boventoon voeren, gekoppeld aan doordachte indelingen en een hoog afwerkingsniveau. Een afwerkingsniveau waarbij wij de wensen zijn vertaald in concrete plannen zodat een appartement echt een eigen ‘thuis’ wordt.

Verkoopbrochure 't pakhuis downloaden

 

Locatie
Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Copyright © Heijwaal | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud